Wekelijkse nieuwsbrief                                                25-1-2018

 Nieuwe kleuters

Gisteren schreven we 2 nieuwe kleuters in die donderdag 1 februari starten in het onthaalklasje en 5 kleuters die we verwachten na de krokusvakantie. Hartelijk welkom!

Oudercontacten

Juffen Annelies, Inge en  Nancy nodigen de ouders van de vierjarige kleuters uit voor een oudercontact op 8 februari. Ze krijgen hiervoor een apart briefje mee.

Overgangsproject

De vijfjarige kleuters en de kinderen van het eerste leerjaar hadden gisteren hun eerste gezamenlijke crea-activiteit in het kader van de overstap naar de lagere school. Ook volgende woensdag werken ze samen in ateliers.

Bib

  • Maandag 29/1: 4a en 2b
  • Donderdag 1/2: 1b

Zwemmen

Dinsdag 30 januari gaan het derde en vierde leerjaar zwemmen. Verschillende kinderen zwemmen dan voor een diploma. We herhalen nog even de kledingvoorschriften.

Diploma A: T-shirt of hemd/blouse met korte mouwen, korte broek, schoenen met zool.

Diploma B: T-shirt of hemd/blouse met lange mouwen, lange broek, schoenen met zool.

Diploma C: T-shirt of hemd/blouse met lange mouwen, regen-/windjack, schoenen met zool.

De broeken (kort of lang) mogen niet naadloos aansluiten op de huid. Bijv. een legging is niet toegestaan. Schoenen mogen zijn van plastic, leer of sportschoenen zolang er maar een echte zool onder zit. Bijv. turnschoenen zijn niet toegestaan. Draag ook geen juwelen als je gaat zwemmen. Veel succes!

Medisch schooltoezicht 3a

Medewerkers van het CLB komen donderdagnamiddag 1 februari naar de school voor medisch nazicht van de kinderen van 3a. Het onderzoek houdt in: lengte en gewicht, gezichtsscherpte en vaccinaties.

Leeruitstap 3 en 4

Op vrijdag 2 februari bezoeken het derde en vierde leerjaar Antwerpen. In de voormiddag maken ze een wandeling door de binnenstad. ‘s Namiddags wonen ze in het Elisabeth Center het Oorcollege ‘de drie musketiers’ bij. De kosten voor deze uitstap bedragen 9,30 euro per kind en komen op de volgende schoolrekening. Zorg dat je om 8.30 uur al op school bent want we vertrekken al vroeg met de bus! Maandag volgt nog een brief.

Extra leesouders gevraagd

Na de krokusvakantie zijn de kinderen van het eerste leerjaar zo ver gevorderd dat ze kunnen starten met groepslezen. Daardoor hebben we meer leesouders nodig en doen we een warme oproep aan ouders / grootouders / ouders van kleuters / … om een klein groepje kinderen te begeleiden bij het lezen op maandag- en/of woensdagmorgen van 8.45 uur tot 9.10 uur. Na het lezen staat de koffie klaar! Je kan je opgeven bij de klasleerkracht van je kind. Alvast hartelijk dank!

Knutselmateriaal

Wie heeft er nog rollen behangpapier voor de kleuters? Alvast hartelijk dank!

Info-avond CLB

Woensdag 31 januari om 20 uur is er op het stadhuis een tweede informatieavond voor de ouders van het zesde leerjaar over de studierichtingen in het secundair onderwijs.

Herinnering schoolrekening

Dank je wel aan alle ouders die hun rekening tijdig betaalden. De school moet alle kosten voorschieten. We doen een oproep aan de overige ouders om dit snel in orde te brengen.

Gedichtendag

Vandaag is het gedichtendag. De kinderen van 3b kozen een gedicht uit.

ik wil

mijn laarzen aan

mijn rode jas

stampen in een plas

maar

ik ben ziek

sta voor het raam

pyjama

en niet naar buiten

mijn neus plat op het glas

de druppels op de ruiten

ik wou

dat ik weer beter was

Op de website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be voor foto’s van onder andere:

– wintersportdag oudste kleuters

– thema licht en donker bij juf Ditte en juf Sindy

– Zoeperman in de klas van juf Sindy

– L1 Kerstmannetjes in WZC

– L1 Kerstfeestje in de klas

– L2: SVS “Megaspelenpaleis”

– L4 maakt soep

 Familienieuws

Op 04/01/2018 werd Farouq geboren, broertje van Othmane en Nourane Lammou.

Hartelijk gefeliciteerd!