Wekelijkse nieuwsbrief  15-3-2018

Extra helpers in de kleuterschool

We zijn heel blij met de hulp die we tot het einde van het schooljaar krijgen:

• juf Nele Joosen komt elke donderdag helpen in het klasje van juf Inn;
  • meester Mike steekt een handje toe in de klasjes van de jongste kleuters op maandag, woensdag en vrijdag.

Juf Machteld afwezig

Juf Machteld zal afwezig blijven wegens ziekte tot aan de paasvakantie. Juf Chrisje vervangt haar.

Oudercontact kleuters

Vandaag en volgende dinsdag is er gelegenheid tot oudercontact in de kleuterschool. Voor de kleuters die na 1 februari gestart zijn bij juf Inn en voor de kleuters die na de kerstvakantie gestart zijn bij juf Greet, zijn oudercontacten na de paasvakantie gepland. U krijgt hiervoor nog een uitnodiging.

Oudercontact lagere school

In de week voor de paasvakantie gaan de oudercontacten van de lagere school door. De uitnodiging vindt u in bijlage.

Overgangsproject

Woensdag hebben de oudste kleuters en de kinderen van het eerste leerjaar hun vijfde gezamenlijke creamoment.

Derde helpt padden overzetten

Morgen 16 maart fietsen de kinderen van het derde leerjaar naar de Eindepoel in Merksplas om padden te helpen overzetten. Kom naar school met een fiets die goed in orde is, draag je fluo-vestje, rubberen laarzen en kledij die vuil mag worden, breng een rugzak mee met boterhammen, drank en koek of fruit. Zorg verder voor warme kledij, een regenjas en handschoenen. Hopelijk zijn er die dag veel padden op trektocht!

Maandag 19 maart: 5b en 5a

Vrijdag 23 maart: 2a en 4b

Vierde naar “Alles met de bal”

De kinderen van het vierde leerjaar gaan maandagnamiddag naar de sportdag van SVS in Brecht. Ze vertrekken om 12 uur met de bus en zijn om 15.30 uur terug op school. Ze brengen allemaal hun boterhammen en een drankje mee. De kosten voor deze sportieve namiddag bedragen 3 euro en komen op de schoolrekening.

De kinderen van 1, 2, 5 en 6 gaan dinsdag 20 maart zwemmen.

Jij + ik = kansen

Donderdag 22 maart spelen alle kinderen van de lagere school buiten spelletjes in het kader van het jaarthema. Kleed je warm, want we zijn allemaal een uur buiten!

Abonnementen tijdschriftjes Averbode

De kinderen van de lagere school krijgen een folder mee voor het derde trimester. Wie een abonnement wil nemen of verlengen, geeft de omslag ten laatste 23 maart leeg maar ingevuld terug mee naar school. Wie een jaarabonnement nam, hoeft natuurlijk niets te doen.

Op de website

• De kinderen van het vierde zingen in een andere klas.

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be.

Familienieuws

• Emma werd geboren op 6 maart, ze is het zusje van Wout van den Broek uit het klasje van juf Greet.
  • Amir werd geboren op 10 maart, hij is het kleine broertje van Souhaila en Badr uit de klasjes van juf Nancy en juf Ditte.

Hartelijk gefeliciteerd!

• Flyer Averbode
  • Brief oudercontacten lagere school
  • Inschrijving voor het free podium