Wekelijkse nieuwsbrief 29-3-2018

Schoolfeest

We nodigen kinderen, ouders, vrienden en familie van harte uit op het schoolfeest op zondag 22 april. Deuren: 13.30 uur, openingsact 14 uur. Om de drukte bij aanvang van het schoolfeest te beperken is er een voorverkoop van spelenkaarten en jetons op de kleuterspeel-plaats (in de refter bij slecht weer):

– op woensdag 18 april van 12 tot 12.30 uur

– op vrijdag 20 april van 15.30 tot 16.30 uur

 Nieuwe kleuters

Gisteren schreven we 4 nieuwe kleuters in voor het onthaalklasje van juf Inn. Hartelijk welkom allemaal! Juf Chrisje zal de instaplestijden invullen.

Kleuterzwemmen

Nog even herhalen: de vijfjarige kleuters van juf Nancy en juf Annelies (°2012) gaan vrijdagvoormiddag 30 maart zwemmen. Ze brengen zwemgerief (twee handdoeken en een badpak of strakke zwembroek) mee. De vierjarige kleuters gaan tijdens het zwemmen in een andere klas spelen.

Kleinste kleuters naar poppentheater

Morgenvoormiddag 30 maart gaan de kleuters van juffen Inn, Greet en Ditte naar de Poppenzaal. ’s Middags zijn ze tijdig  terug op school. De kosten voor deze uitstap bedragen 4 euro per kind, maar het oudercomité betaalt 1 euro. We rekenen dus 3 euro aan op de volgende schoolrekening.

Extra hulp in de kleuterschool

Na de paasvakantie komt juf Lenka op maandag, woensdag en vrijdag helpen in de kleuterschool.

Luizencontrole

  • In het klasje van juf Nancy werd een kleuter geplaagd door luizen. Kijk de hoofdjes van de klasgenootjes grondig na ajb!
  • Zoals we al enkele jaren gewoon zijn, controleren we na elke vakantie de kinderhoofdjes op luizen.

Samenwerking woonzorgcentrum

Bewoners van het rusthuis komen morgennamiddag 30 maart met de kinderen van het derde leerjaar gezelschapsspelletjes spelen.

Fruitdag

Maandag 16 april verwent het oudercomité ons weer met een lekkere fruitsnack. Hartelijk dank!

Lichamelijke opvoeding lagere school

Meester Simon zal vanaf de paasvakantie tot het einde van het schooljaar afwezig zijn. Meester Wieland Stinckens zal de turnlessen geven in de lagere school.

Zwemmen

De kinderen van het eerste, tweede, vijfde en zesde leerjaar gaan dinsdag 17 april zwemmen. Ze mogen dan oefenen in kledij. Jullie ontvingen daarover informatie van Sportoase bij de nieuwsbrief van 8 maart.

4 en 5 zoeken vrijwilligers

  • Maandagvoormiddag 16 april van 8.45 tot 11.30 uur zullen de kinderen van 4b een bezoek brengen aan het woonzorgcentrum. 4a gaat op maandag 30 april. Juf Ann en juf Joyce zijn op zoek naar telkens 4 toffe vrijwilligers die een groepje van 4 à 5 leerlingen willen begeleiden. Ben jij de persoon hiervoor? Geef je dan op via oomen@gbshoogstraten.be (voor 16/4) en/of via joyce.verschueren@gbshoogstraten.be (voor 30/4). Voor 4a kan het ook via het agenda.
  • Het vijfde leerjaar gaat binnenkort ook naar het woonzorgcentrum naar aanleiding van het thema “Teenager meets Alzheimer”. Juf Griet en juf Annelies zoeker hiervoor nog extra begeleiding. Voor 5a is dit op maandagvoormiddag 23 april en voor 5b op maandagvoor-middag 7 mei. Je kan je opgeven via het agenda van je dochter of zoon.

Hartelijk dank voor je hulp!

Repetitie lentefeest

De kinderen van zedenleer die deelnemen aan het lentefeest repeteren voor de eerste maal in basisschool ’t Locomotiefje (Karel van Nyenlaan 12, Beerse) op woensdag 18 april van 13.30 tot 15 uur.

5b maakt een planetenwandeling

Donderdagnamiddag 19 april trekken de kinderen van 5b naar buiten om kennis te maken met ons zonnestelsel.

Bib

Donderdag 19/04: 1b

Oudercomité

Het oudercomité vergadert donderdag 19 april om 20.15 uur in de school.

Paasvakantie

Een fijne paasvakantie! We verwachten alle kinderen terug op maandag 16 april!

Op website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be

– zusje Wout op bezoek bij juf Greet

– thema vaderdag en de brandweer bij juf Greet

– paasfeestje oudste kleuters

– lentewandeling oudste kleuters

– vierde ‘alles met de bal’

– Franse spelletjes in 5B

– uitvinders in het vijfde leerjaar

Paasviering

Er is een paasviering op zondag 1 april om 11.30 uur in de kerk.

Bijlage

  • Betalingsherinnering voor wie de schoolrekening nog niet betaalde
  • Vliegtips april