Wekelijkse nieuwsbrief 19-4-2018

Schoolfeest

Iedereen is van harte welkom op ons festival op zondag 22 april van 14 tot 17 uur – deuren om 13.30 uur.  Er zijn foodtrucks, animatie, speeltrucks, springkasteel, opendeur in het onthaalklasje, vrij podium, rondleidingen in de school, gelegenheid tot inschrijven, ….

 • We verwachten alle kinderen om 14 uur voor de openingsact.
 • Spelenkaarten kan je kopen tot 16.30 uur, spelen kan tot 17 uur. Vrijdag 20 april van 15.30 tot 16.30 uur is er ook voorverkoop van spelenkaarten en jetons op de speelplaats van de kleuterschool.
 • Er zijn ongeveer 15 inschrijvingen voor het vrij podium. De kinderen die daarvoor inschreven, krijgen een apart briefje mee met het uur waarop ze verwacht worden.
 • Ingang via de schoolpoorten.

Toezicht op de speelplaats

Kinderen die vóór 8.20 uur op school zijn, gaan verplicht naar de voorbewaking. Vanaf 8.20 uur is er toezicht op de speelplaats.

Stagiaires

De stagiaires in de klassen van juffen Sindy en Inge starten nu met hun zelfstandige stage. Dit wil zeggen dat de klasjuffen niet aanwezig zijn in hun klas.

Uitstap kleuterschool naar de Mosten

Maandag 30 april gaan de kleuters naar de Mosten. Juf Inn laat nu al weten dat haar kleuters niet mee zullen gaan. Zij maken er op school een leuke dag van.

Sponsortocht

We zijn trots op onze lagere schoolkinderen. Ze wandelden voor de vakantie 3252,21 euro bij elkaar voor ‘t Verzetje. Proficiat!

Medisch schooltoezicht

Morgen komen medewerkers van het CLB naar de school voor medisch nazicht van de driejarige kleuters. Het onderzoek houdt in: wegen, meten, controle van de ogen en nazicht vaccinatieschema.

Workshops tweede leerjaar

De kinderen van het tweede leerjaar starten morgen met workshops. Ze werken beurtelings in groepjes.

Zwemmen

Dinsdag 24 april gaan de kinderen van 3 en 4 zwemmen. Ze mogen dan oefenen in kledij. Jullie ontvingen daarover informatie van Sportoase bij de nieuwsbrief van 8 maart. Geef de kledij mee in een plastic zak.

Eerste communie

Maandag en donderdag oefenen de kinderen, die hun eerste communie doen, in de kerk met juf Els van katholieke godsdienst.

5a naar woonzorgcentrum

De leerlingen van 5a gaan maandagvoormiddag turnen met bewoners van het WZC.

Zesde naar toneel

Dinsdagvoormiddag gaan de leerlingen van het zesde leerjaar naar de voorstelling “Modders” in de Warande.

Leeruitstap 5a

De kinderen van 5a trekken donderdag 26 april naar buiten voor een planetenwandeling.

Wieltjesdag

Donderdag 26 april is de laatste donderdag van de maand en dus “wieltjesdag”. De kinderen van de lagere school mogen hun steps, inline skates, skateboards, …. meebrengen.

Bib

 • De vijfjarige kleuters van juf Annelies gingen dinsdag op bezoek in de bib.
 • Maandagochtend 23/04 gaan de kinderen van 4a en 4b naar een auteurslezing van Nico de Braeckeleer in de bib.
 • Maandagnamiddag 23/04: 1a en 5b

4a zoekt nog vrijwilligers

Maandag 30 april gaan de kinderen van 4a naar het woonzorgcentrum. Juf Joyce zoekt nog 2 vrijwilligers om een groepje van 4 à 5 leerlingen te begeleiden. Je kan je opgeven via het agenda. Alvast hartelijk dank!

Nascholing

 • Morgen, vrijdag 20 april, volgen juffen Myriam, Tineke, Lydie en Annelot navorming. Vervanging: juf Mieke in 1a, derde zit samen bij meester Koen, meester Frits in het zesde leerjaar.
 • Meester Koen en juf Ann volgen woensdag 25 april een navorming over “Differentieer in stijl”. Het derde leerjaar zit dan samen bij juf Tineke en juf Stephanie geeft les in 4b.

Website

– paasfeestjes in de kleuterschool

– juf Greet: vrolijk Pasen

– Propop voorstelling jongste kleuters

– 4a braingym

– 4a krijgt bezoek

– g-sport jaarthema

– netbal – SVS

– 4a en 4b spelen samen

www.gemeenteschoolhoogstraten.be

 

Familienieuws

 • Juf Ellen verloor haar grootvader, Jos Verlinden, op 2 april. We leven mee met haar en haar familie.
 • Op 4 april werd meester Simon de trotse papa van Mona. Cas uit het klasje van juf Sindy is nu de grote broer. Proficiat aan het jonge gezin!
 • Simone werd geboren op 8 april, broertje van Alex uit 1a. Hartelijk gefeliciteerd!

 

Bijlage

 • Briefje SVS badminton voor 3 en 4
 • Vakantiekalender zomer