Wekelijkse nieuwsbrief   27-4-2018

Moederdag

Zoals elk jaar maken de kleuters een cadeautje voor moederdag. Wie een extra cadeautje nodig heeft, meldt dit bij de juf.

Kleuters naar de Mosten

Maandag 30 april gaan de kleuters naar de Mosten. Ze brengen boterhammen mee in een brooddoos met hun naam erop. De kleuterleidsters zorgen voor koeken, drank en een lekker ijsje. Zorg voor aangepaste kledij alsjeblieft. Het drankje en het ijsje kosten 3,30 euro per kind, te betalen via de schoolrekening. We wensen alle kleuters een heel fijne dag toe en hopen op mooi weer! Bij regenweer blijven we op school. De kleuters van juf Inn blijven dit jaar op school.

Inschrijving nieuwe kleuters

Woensdag 2 mei is er een onthaalvoormiddag in het klasje van juf Inn voor de kleuters die na Hemelvaart naar school mogen komen. Welkom!

Activiteiten met woonzorgcentrum

  • Morgenochtend halen de zesdeklassers een aantal bewoners op in het rusthuis. Op school houden ze een koffiekransje en een gezellige babbel.
  • De leerlingen van 4a gaan maandagvoormiddag samen met bewoners zetelfietsen.

 Leeruitstap tweede leerjaar

De kinderen van 2a en 2b brengen morgen een bezoek aan het Begijnhof. Een gids vertelt hen het verhaal van begijn Katrien.

Eerste communie

Voor een aantal kinderen van het tweede leerjaar is het zaterdag 28 april een bijzondere dag! Ze doen hun eerste communie. Proficiat allemaal en een heel fijne dag gewenst.

Bib

Maandag 30/04: 5a en 6

Vrijdag 04/05: 2a en 4b

Lentefeest

De kinderen van zedenleer die deelnemen aan het lentefeest repeteren op woensdag 2 mei van 13.30 uur tot 15 uur in Basisschool ’t Locomotiefje in Beerse.

Bijscholing

Juf Ditte volgt vrijdag 27 april de derde sessie van de bijscholing voor startende leerkrachten. Juf Sindy vervangt haar in haar klasje.

Middagtoezicht

Helaas zijn enkele helpers bij het middagtoezicht voor langere tijd weggevallen. Daarom doen we een oproep voor bijkomende helpers. Hun taak bestaat erin om, tegen vergoeding, toezicht te houden tijdens de middag van 12 tot 13 uur in de refter en/of bij de kleinste kleuters in het rustklasje. Je kan je opgeven bij een klasleerkracht, bij iemand van het team middagtoezicht of op het secretariaat.

1 mei

Op dinsdag 1 mei vieren we het feest van de arbeid en hebben kinderen en leerkrachten een vrije dag.

Heilig Bloed – wie gaat mee in de processie?

Zondagen 27 mei en 2 juni is het Heilig Bloed. Zoals elk jaar vraagt de Heilig Bloedstichting kinderen om mee te gaan in de Heilig Bloedprocessie. Zie brief in bijlage voor de kinderen van de lagere school. Wil je het strookje invullen en ten laatste op 9 mei terug meegeven met je kind alsjeblieft?

Website

Algemeen:

– fotobooth schoolfeest

– schoolfeest lagere school en kleuterschool

Kleuterschool:

– de brandweer op school

– bibbezoek klas juf Annelies

– nieuwe kleuters bij juf Inn

Lagere school:

– Buiten spelen! 4de leerjaar

– 5a naar het WZC

– Nico De Braeckeleer 4de leerjaar

– 4b naar het WZC

Kijk op www.gemeentschoolhoogstraten.be

Bijlage

  • Herinnering voor wie de schoolrekening nog niet betaalde
  • Boekje van Kom op tegen kanker voor 5 en 6
  • Uitnodiging opendeurdag ASO Spijker voor 5 en 6
  • Flyer studietoelagen
  • Briefje Heilig Bloed

Familienieuws

In de klas van juf Annelies zijn 7 kleine kuikentjes geboren. Hoera! Welkom lieve vriendjes…