Wekelijkse nieuwsbrief  3-5-2018

Organisatie kleuterschool

  • Deze week ging juf Greet halftijds terug aan de slag. Zij zal haar taak van turnjuf voor de kleuters terug opnemen.
  • Juf Evy, die haar verving en afwezig is wegens ziekte, start terug na Hemelvaart. Tot dan neemt juf Liesje haar taken waar.

 Leeruitstap derde leerjaar

Vrijdag 4 mei fietsen de kinderen van het derde leerjaar naar Wortel. Ze brengen een bezoek aan de tuin van meester Koen en maken een wandeling in de weiden en bossen van de Markvallei. Breng mee: een fiets , je fluo-vestje, een rugzak met boterhammen, drank, fruit of koek, laarzen, kledij die vuil mag worden, een lange broek (netels!)

5b naar woonzorgcentrum

De kinderen van 5b gaan maandagvoormiddag 7 mei naar het rusthuis. Ze turnen samen met de bewoners.

 Bib

Vrijdag 4 mei: 2a en 4b

Maandag 7 mei: 4a en 2b

Zwemmen

Dinsdag 8 mei: derde en vierde leerjaar

Studio Globo

In het kader van het jaarthema “jij+ik = kansen”, maken de leerlingen van de lagere school op dinsdag 8 mei, onder begeleiding van de vijfdeklassers, kennis met speelgoed uit andere landen.

Lentefeest

  • Repetitie: woensdag 9 mei van 13.30 uur tot 15 uur in Basisschool ’t Locomotiefje in Beerse.
  • Generale repetitie: vrijdag 11 mei van 13.30 uur tot 15 uur in cultureel centrum ’t Heilaar in Beerse.
  • Lentefeest: de kinderen die deelnemen aan het lentefeest zullen schitteren als echte sterren op het podium van ’t Heilaar. We wensen hen en hun familie een heel leuke dag toe!

Verlof

Donderdag 10 mei is het Hemelvaartsdag en op vrijdag 11 mei maken we de brug. Je krijgt de nieuwsbrief dan al op woensdag. Fijn lang weekend aan iedereen!

Gezonde lunch – geen niveaulezen!

Maandag 14 mei zorgt een team van het oudercomité voor een gezonde lunch voor alle kinderen. Die ochtend is er geen groepjeslezen. Wie wil helpen, kan zich opgeven bij de klasleerkracht of bij iemand van het oudercomité. Alvast hartelijk dank!

Inschrijving volgend schooljaar

Bij de organisatie van het nieuwe schooljaar moet er heel wat geregeld worden: verdelen van de klassen, aanschaf van voldoende banken, stoelen en leermateriaal, afspraken met het zwembad, …  Zoals jullie gedurende het hele schooljaar hebben kunnen vaststel­len, hebben wij ons ingezet om jullie jongen of meisje op een aangename manier heel veel te laten leren. Daarom hopen we ook in de toekomst jullie vertrouwen te behouden. Met jullie steun kunnen we verder bouwen aan onze school. Als bijlage vind je voor elk van je kinderen een strookje. Wil je dit invullen en zo spoedig mogelijk mee terug naar school  geven?

Keuze levensbeschouwelijke vakken

De kinderen die volgend schooljaar naar het eerste leerjaar gaan, krijgen nu reeds een formulier mee om hun keuze voor godsdienst of zedenleer te maken. Wil je dit invullen en terug meegeven a.u.b.? Kinderen van andere klassen die hun keuze willen wijzigen, kunnen dit doen vóór 30 juni. Vraag in dat geval een nieuw formulier op het secretariaat. Wie meer informatie wenst over één van de vakken kan een afspraak maken met de leerkracht op maandag- of donderdag.

Bijlage