Wekelijkse nieuwsbrief  24-5-2018

Kleuters uit eten

De kleuters van juf Sindy en juf Annelies gingen vorige week al eens een kijkje nemen in het restaurant en de keuken van de papa van Liv. Deze week mochten ze nog eens terugkomen om er lekker te eten! Wat hebben ze genoten! Dank je wel!

Medisch schooltoezicht

Morgen, 25 mei, komen medewerkers van het CLB naar de school voor medisch onderzoek van de driejarige kleuters. Het onderzoek houdt in: controle van lengte, gewicht en ogen, op vraag extra aandacht voor spraak-/taalontwikkeling, nazicht vaccinatieschema.

Paardenmolen

Naar jaarlijkse gewoonte mogen de kleuters dinsdagvoormiddag naar de paardenmolen op de Heilig Bloedkermis. Veel plezier! Denk aan de fluovestjes.

Kleuters naar de Mosten

Maandag 4 juni gaan de kleuters naar de Mosten. Ze hadden dit nog tegoed na de annulering wegens slecht weer op 30 april. De kleuters van juf Inn blijven op school. Praktische info volgt.

Derde naar heemkundig museum

De kinderen van het derde leerjaar leren over het leven van vroeger. Morgen, 25 mei, fietsen ze naar het heemkundig museum in Rijkevorsel. Zorg voor een fiets die in orde is, draag sportieve kledij en breng een rugzak mee met boterhammen, koek en/of fruit en drank (met draaidop).

Heilig Bloedprocessie

• De eerste communicanten verzamelen om 15 uur aan de Pax op zondagen 27 mei en op 3 juni. Haal hen daar ook af.
  • De kinderen die meegaan als schaapje in de H. Bloedprocessie verwachten we beide zondagen om 10.15 uur in de school. Kom ook bij regenweer, dan is er een korte processie in de kerk.
  • De karteldragers verzamelen beide zondagen in de school om 15 uur.

Bij twijfel of de processie doorgaat: www.sintkatharinahoogstraten.be (rond 9.30 uur) of

www.facebook.com/HeiligBloedprocessieHoogstraten

Maandag 28/05: 1a en 6

De kinderen van 1, 2, 5 en 6 gaan dinsdag 29 mei zwemmen.

Joggen op school – stratenloop

Dinsdag kunnen de kinderen tijdens de middag om 12.55 uur gaan joggen, samen met juf Tineke, meester Wieland, …  Ze dragen dan best sportieve kleren en vooral sportschoenen. We willen hen zo aanmoedigen om mee te lopen tijdens de stratenloop van woensdag 30 mei. Inschrijven hiervoor kan via de sportdienst van de gemeente. We zouden het fijn vinden als je tijdens de stratenloop het T-shirt van onze school draagt. Zo zien we onmiddellijk voor wie we moeten supporteren!

Bezoek IKO

Zoals elk jaar bezoeken de kinderen van de lagere school woensdagvoormiddag in de Heilig Bloedweek de tentoonstelling in het IKO. Er is dan geen niveaulezen voor het eerste leerjaar.

Plaatselijke verlofdag

Donderdag 31 mei is de laatste plaatselijke verlofdag van dit schooljaar. De kinderen en leerkrachten kunnen dan uitrusten van de kermis en de stratenloop. Prettige dag!

Schoolreizen lagere school

Vrijdag 1 juni gaan alle kinderen van de lagere school op schoolreis:

• het eerste en tweede leerjaar naar Dippie Doe in Best (NL)
  • het derde en vierde leerjaar naar Toverland in Sevenum (NL)
  • het vijfde en zesde leerjaar naar Westenschouwen (NL).

Voor uitstappen naar het buitenland is het noodzakelijk dat we de Kids ID meenemen. Mochten er kinderen zijn die nog geen Kids ID hebben, nemen we deze keer de ISI+ kaart mee. Alle kinderen krijgen een brief mee met de praktische schikkingen. We duimen voor mooi weer en wensen iedereen een fantastische schoolreis toe!

Omdat we zo dicht bij de grens zitten, komt het regelmatig voor dat we uitstappen doen in Nederland. Ouders wiens kinderen nog geen Kids ID hebben, kunnen die aanvragen op de dienst bevolking van het gemeentebestuur.

– nieuwe klasfoto Inn en Greet

– thema baby bij juf Sindy

– thema de tuin bij juf Sindy

– kleuters van juf Ditte, juf Greet en juf Inn naar de diertjes van boer Cel

– naar de schapen kijken + spelen in de speeltuin (juf Ditte, juf Inn, juf Greet)

– 5B bezoekt het WZC

– 5B experimenteert met planten

www.gemeenteschoolhoogstraten.be

Familienieuws

Andreea uit de klas van juf Sindy is grote zus geworden van een flinke broer.