Wekelijkse nieuwsbrief 31-5-2018

Sportdag kleuterschool

Vrijdag houden de kleuters hun jaarlijkse sportdag op school. Zorg voor gemakkelijke kledij en sportieve schoenen. Veel sport-plezier!

Kleuters naar de Mosten

Maandag 4 juni gaan de kleuters naar de Mosten. Ze brengen boterhammen mee in een brooddoos met hun naam erop – geen boekentas. De kleuterleidsters zorgen voor koeken, drank en een lekker ijsje. Zorg voor aangepaste kledij alsjeblieft. Het drankje en het ijsje kosten 3,30 euro per kind, te betalen via de schoolrekening. We wensen alle kleuters een heel fijne dag toe en hopen op mooi weer! Zoals reeds gemeld blijven de kleuters van juf Inn dit jaar op school.

Oudercafé

De ouders van de kleuters die na Pasen en Hemelvaart startten in het onthaalklasje van juf Inn zijn van harte welkom in het ouder-café op woensdag 6 juni van 8.45 tot 9.30 uur. Ze kunnen een babbeltje slaan met de juf, een video van hun kindje bekijken en elkaar beter leren kennen bij een kopje koffie of thee.

Heilig Bloedprocessie

Wijziging:

  • De eerste communicanten verzamelen zondag om 00 uur aan de Pax. Haal hen daar ook af.
  • De kinderen die meegaan als schaapje en de karteldragers verwachten we een kwartiertje later in de school: 30 i.p.v 10.15 uur.

Bij twijfel of de processie doorgaat:

www.sintkatharinahoogstraten.be

(rond 9.30 uur) of

www.facebook.com/HeiligBloedprocessie Hoogstraten

 Schoolreizen lagere school

Vrijdag 1 juni gaan alle kinderen van de lagere school op schoolreis. De informatie kregen jullie vorige week al en vind je ook terug op de website. Veel plezier!

Bib

Maandag 04 juni: 5b en 5a

 Zwemmen

De kinderen van 3 en 4 gaan dinsdag 5 juni zwemmen.

Vijfde naar toneel

Woensdag 6 juni gaan de leerlingen van het zesde leerjaar naar de voorstelling “Mod-ders” in de Warande. Het zou kunnen dat ze ‘s middags ietsje te laat terug op school zijn.

IOK-toetsen

Door deel te nemen aan de IOK-toetsen (één vak) kunnen we de resultaten van onze kinderen vergelijken met die van andere scholen. Donderdag is er een toets in 1, 2 en 3 en vrijdag in 4, 5 en 6.

Website

  • Broertje van Jana (Juf Sindy) en Laure (Juf Inn) op bezoek
  • bananen milkshake maken juf Greet
  • Derde naar heemkundig museum Rijkevorsel
  • collega’s naar Team UP
  • Derde naar stedelijk museum
  • Bal in de straat bij het WZC

www.gemeenteschoolhoogstraten.be

Familienieuws

Jana (juf Sindy) en Laure (juf Inn) zijn nu grote zus van Mats, geboren op 3 mei. Proficiat aan gans het gezin!

Bijlage

Kleurplaat brandweer