Wekelijkse nieuwsbrief 14-6-2018

WK voetbal

Maandag 18 juni spelen de Rode Duivels. Kinderen die willen, mogen in de driekleur of in een voetbaloutfit naar school komen (zeker niets gaan kopen!). Attributen laten we thuis. De kinderen van het derde leerjaar gaan op uitstap en dragen hun gewone kleren.

 Kleuterzwemmen

De vijfjarige kleuters van juf Inge en juf Nancy (°2012) gaan vrijdagvoormiddag 22 juni zwemmen. Ze brengen zwemgerief (twee handdoeken en een badpak of strakke zwembroek) mee. De vierjarige kleuters mogen tijdens het zwemmen in een andere klas gaan spelen.

Kleuter-uitzwaaifeest  

Omdat het afscheid van de kleuterschool een grote stap is voor de kleuters en hun ouders, willen we dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De kleuters die overstappen naar het eerste leerjaar krijgen een uitnodiging mee.

Overgangsproject

De kleuters van juf Annelies, Inge en Nancy en de kinderen van het eerste leerjaar leven vanaf morgen in de tijd van ridders en kastelen. Vrijdagvoormiddag 15 juni brengen ze een bezoek aan het kasteel van Ridder Roderik (Renesse in Malle).

Leeruitstappen derde leerjaar

 • Morgen, 15 juni, wandelt het derde leerjaar naar de watermolen. Daar krijgen ze uitleg van de molenaar. Ze vertrekken op school om 11.45 uur, picknicken aan de molen en zijn om 15.30 uur terug op school. Draag sportieve kledij en breng mee: je fluo-vestje, je regenjas en een rugzak met boterhammen, koek en/of fruit en drank.
 • Maandag 18 juni rijden de kinderen van het derde leerjaar met de fiets naar Wortel Kolonie. Daar spelen ze het natuurbeheerspel. ’s Middags picknicken ze in de Klapekster en in de namiddag maken ze een rondrit door de kolonie met de huifkar van de grootvader van Lore. Breng mee: je fiets die in orde is, je fluo-vestje, sportieve schoenen en kledij die vuil mogen worden, indien nodig een regenjas en een rugzak met boterhammen, voldoende drank en een koek en/of fruit. We schrijven 1,50 euro op de schoolrekening voor een drankje in de Klapekster.
 • Donderdag 21 juni staat de derde leeruitstap op het programma: langs de dodendraad-route fietsen de derdeklassers naar Zondereigen. Breng hetzelfde mee dan op maandag 18 juni.

Vijfde gaat sporten

Maandagvoormiddag gaan de leerlingen van het vijfde leerjaar naar de American Games van SVS in Beerse. Ze vertrekken al om 8.30 uur! Zorg dus dat je tijdig op school bent. Dankjewel aan de ouders die voor het vervoer zorgen. Zij betalen geen inkom. De kosten van 3 euro komen op de schoolrekening.

Bib

De kinderen brengen de ontleende boeken terug naar de bib:

 • maandag 15/06: 4a en 2b
 • dinsdag 16/06: 3a en 3b
 • donderdag 21/06: 1b

Zwemmen

De kinderen van het derde en vierde leerjaar gaan dinsdag 19 juni zwemmen.

OVSG-toetsen zesde leerjaar

Onze zesdeklassers namen deel aan de OVSG-toetsen die in alle gemeentescholen van Vlaanderen worden afgenomen in het zesde leerjaar.

 Bijscholing

Maandag 18 juni neemt juf Diane van zedenleer deel aan een pedagogische studiedag.

Website

 • restaurant bij juf Annelies en juf Sindy
 • gezelschapsspelletjes bij juf Nancy, juf Inge en juf Annelies
 • bellen blazen bij juf Inn
 • lentewandeling jongste kleuters
 • schoolreis eerste graad
 • de nachtvlinders derde leerjaar

Familienieuws

Luiz werd geboren op 31 mei, broertje van Andrés (juf Inn)

Naomi werd geboren op 2 juni, zusje van Levi (juf Greet)

Proficiat!

Bijlage

 • Uitnodiging kleuter-uitzwaaifeest voor kleuters die naar het eerste leerjaar gaan
 • Flyer Academie woord en muziek voor het eerste leerjaar