Wekelijkse nieuwsbrief 13-9-2018

Overlijden

Gisteren is de vader van juf Marina overleden. We leven mee met haar en haar familie en wensen hen veel sterkte toe.

 Groepslezen

Maandag 17 september starten de kinderen van het tweede en het derde leerjaar met het lezen in kleine groepjes. Ze lezen elke maandag- en woensdagmorgen. Alvast bedankt aan alle (groot)ouders die hierbij helpen. We verwachten hen om 8.40 uur.

Zwemmen / zwembegeleiders

Dinsdag 18 september zwemmen de kinderen van het eerste en vierde  leerjaar. TIP: draag op zwem- of turndagen gemakkelijke kleren en schoenen.

We zoeken nog zwembegeleiders op dinsdag in de oneven weken voor de zwemgroepen van 2 en 5 en 3 en 6. Het tweede en vijfde leerjaar vertrekken telkens op dinsdag om 8.50 uur en zijn terug om 10.40 uur. Het derde en zesde leerjaar vertrekken om 9.35 uur, zij zijn om 11.25 uur terug op school. Je kan je opgeven bij de klasleerkracht. Alvast hartelijk dank!

Sport@school

September is de maand van de sportclub. Kom op woensdag 19 september in de kleren van je sportclub naar school!

Feest eerste leerjaar

Woensdag 19 september om 18.30 uur verwachten we de kinderen van het eerste leerjaar met hun ouders, broers en zusjes, die zich inschreven voor het feest. Hier kan je de andere ouders en kinderen wat beter leren kennen. Met de lekkere frikadellen en kriekjes van het oudercomité wordt het een gezellige avond.

Bijscholing

Juf Ellen en juf Ann volgen dinsdagvoormiddag bijscholing voor startende zorgleerkrachten.

Op 21 september stappen en trappen we naar school

Naar jaarlijkse gewoonte vindt op vrijdag tijdens de week van de mobiliteit de STRAPDAG plaats. Op deze autoluwe schooldag komen duizenden kinderen te voet, met de fiets, step of skates naar school. Duurzaam naar school is leuk, gezond, goed voor het milieu en zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Omdat we weten dat zowel ouders als kinderen op deze dag echt veel moeite doen om te voet of met de fiets te komen, willen we tonen dat we die moeite appreciëren. Het stadsbestuur van Hoogstraten voorziet voor alle kinderen een lekkere, verse en lokaal geteelde appel. Draag je fluovestje, zo zorg je dat je goed zichtbaar bent in het verkeer!

Leeruitstap derde leerjaar

De kinderen van het derde leerjaar fietsen vrijdag 21 september naar de appelboer in Minderhout. Zorg dat je fiets in orde is!

Wijziging werking CLB

Als bijlage vind je een brief van het CLB met informatie over hun gewijzigde werking.

Batterijen en toners

Je mag lege batterijen en toners meebrengen naar de school. Een recyclagebedrijf haalt ze op en de school krijgt een vergoeding.

Familienieuws

Op 7 september overleed de grootvader van Nathalie Schumacher. We leven mee met de familie.

 Bijlage

  • Brief CLB
  • Brief IKO voor de lagere school
  • Gratis tijdschriftjes voor 4, 5 en 6. (Abonnement via de school is niet mogelijk.)