Wekelijkse nieuwsbrief 27-9-2018

Juf Ellen trouwt!

Zaterdag 29 september trouwt juf Ellen met Sven. We feliciteren hen van harte en wensen hen een superfijne huwelijksdag toe!

 Plaatselijke verlofdag

Maandag 1 oktober is onze eerste plaatselijke verlofdag. Alle kinderen en leerkrachten hebben dan een vrije dag.

Melden afwezigheden

Meld afwezigheden bij voorkeur telefonisch op het vaste telefoonnummer van de school: 03/314 84 44. Enkel als dit niet mogelijk is, kan je de afwezigheid van je kind melden per mail op het e-mailadres van het secretariaat:

secretariaat@gbshoogstraten.be.

Inspectie

Vorige week kregen we twee inspecteurs van het departement onderwijs op bezoek. De school kreeg een gunstig advies. Enkele punten overstijgen zelfs de verwachting. Van zodra het definitieve verslag online staat, laten we dit weten.

Tentoonstelling zwart en wit

De kleuters van juf Greet, Annelies, Nancy en Inge organiseren een tentoonstelling voor hun ouders, grootouders, … over het thema zwart en wit op 10 oktober om 11.45 uur. Uitnodiging volgt.

Derde leerjaar morgen naar de appelboer

Vrijdagvoormiddag 28 september fietsen de kinderen van het derde leerjaar naar de appelboer in Minderhout en ’s namiddags maken ze op school lekkere appelmoes. Hopelijk blijft het zonnetje schijnen! Zorg dat je fiets in orde is, draag je fluo-vestje, dichte schoenen, je (regen)jas en handschoenen. Breng mee: fruit of koek, snijplankje, dun-schiller, aardappelmesje en een keukenhanddoek.

Bib

Dinsdagnamiddag 2/10: L4

Zwemmen

Dinsdag 2 oktober gaan de kinderen van het eerste en vierde leerjaar zwemmen.

 Scholenveldloop

We waren trots dat zoveel kinderen van onze school gisteren deelnamen aan de scholenveldloop in de Mosten. Proficiat voor zoveel sportiviteit!

Werelddierendag 4 oktober

De kinderen van het eerste leerjaar mogen op woensdag 3 oktober een dier meebrengen naar school. Zie briefje in bijlage.

Bijscholing

Juf Inn en juf Ditte gaan donderdag 4 oktober naar “De grote peuterdag” in Gent. Juf Chrisje en juf Frie vervangen in hun klasjes.

Controlefiches

Je kind krijgt vandaag een fiche mee met de persoonlijke gegevens waarover wij beschikken. Controleer de gegevens, pas ze aan indien nodig en geef de fiche ten laatste volgende week terug mee naar school aub.

Bijlage

  • Controlefiche
  • Briefje dierendag eerste leerjaar
  • Betalingsherinnering schoolrekening vorig schooljaar
  • Flyer academie voor woord en muziek
  • Brief Gelmelzwaaiers voor 5 en 6
  • Flyer kinder- en jeugdjury van de bib voor 5 en 6 (maandag al)