Wekelijkse nieuwsbrief 11-10-2018

Studiereis 5 en 6

Morgen 12 oktober gaan de leerlingen van 5 en 6 op leeruitstap naar Brussel. Ze starten met een stadswandeling en in de namiddag is er een rondleiding in het Vlaams Parlement. Zorg dat je al om 7.50 uur op school bent want de bus vertrekt vroeg! Draag aangepaste kledij, je fluo-vest en goede wandelschoenen (kijk naar het weerbericht). Breng je rugzak mee met je boterhammen, voldoende tussendoortjes en water. ’s Middags krijgen de kinderen een drankje voor bij de boterhammen. Breng ook 0,50 euro mee voor toiletbezoek. De kosten voor deze uitstap bedragen 8,50 euro en komen op de schoolrekening.

Verkiezing leerlingenparlement

Maandag is er in de lagere school verkiezing van afgevaardigden van de lagere school in het leerlingenparlement. Donderdag is er de eerste kennismakende bijeenkomst met de verkozenen.

Vijfde leerjaar naar bijbelexpo

De kinderen van het vijfde leerjaar bezoeken maandagochtend een bijbelexpo.

Zwemmen / kijkzwemmen

Dinsdag 16 oktober gaan de kinderen van het eerste en vierde leerjaar zwemmen. Ouders, grootouders…. krijgen vanaf dit schooljaar driemaal de kans om eens te komen kijken naar het schoolzwemmen. Dat kan in het zwembad of in de brasserie.

Zo kunnen ze zien hoe hun (klein)kinderen vorderen. Het is op deze dagen niet de bedoeling dat de lesgevers vragen beantwoorden. De zwemles is van 10 tot 10.45 uur.

Kleinste kleuters naar poppentheater

De kleuters van juf Inn en juf Ditte mogen donderdag 18 oktober naar het poppentheater. Ze vertrekken met de bus om 9 uur en zijn ’s middags tijdig terug op school. Voor deze uitstap schrijven we 4 euro op de schoolrekening.

Oudercontacten kleuterschool

Donderdag 18 en maandag 22 oktober is er gelegenheid tot oudercontact in alle klassen van de kleuterschool.

Derde leerjaar naar het bos

Donderdagvoormiddag 18 oktober fietsen de derdeklassers naar Wortel Kolonie. Ze leren over schapen en ontmoeten de herder, zijn helper en zijn kudde. Controleer je kind na elke uitstap op tekenbeten!

Pedagogische studiedag

De tweede pedagogische studiedag werd inmiddels vastgelegd op woensdag 30 januari 2019. Alle kinderen hebben dan een vrije dag.

Website

Op www.gemeenteschoolhoogstraten.be vind je foto’s en tekstjes van de recente activiteiten in de klassen. klik daarvoor op “Heet van de naald”.

 • wandelen met de hond van Amélie
 • buiten spelen in de tuin van juf Greet
 • derde leerjaar naar de appelboer
 • derde leerjaar naar het bos
 • braingym in het vierde leerjaar
 • eerste maand in het vierde leerjaar
 • vierde leerjaar naar groenten en bloemen
 • oversteek vierde leerjaar
 • flyer gezinsbond

Bijlage

 • Brieven oudercontact lagere school
 • Briefje uitstap naar het bos voor het vierde leerjaar
 • Brief van de wereldwinkel voor de lagere school

Rechtzetting

Op de flyer die je vorige week kreeg van de gezinsbond stond een foutje. De tweedehandsbeurs vindt plaats op zondag 14 oktober van 10 tot 12 uur in de Pax. De correcte flyer vind je op de website.

Flyer_tweedehandsbeurs