Wekelijkse nieuwsbrief  18-10-2018

Inschrijving nieuwe kleuters

Woensdagvoormiddag 24 oktober verwelkomt juf Ditte de kleuters die na de herfstvakantie naar school mogen komen.

Soep in de refter

Vanaf 5 november tot de krokusvakantie kunnen de kinderen soep eten in de refter. Vul bijgaand strookje in en bezorg het ten laatste volgende woensdag terug.

Leeruitstappen 1, 2, 4, 5 en 6

Vrijdag 19 oktober gaan verschillende klassen naar het bos.

  • De kinderen van 1 en 2 vertrekken ’s morgens met de bus voor een hele dag naar het Prinsenpark in Retie.
  • Het vierde leerjaar rijdt met de fiets naar Wortel Kolonie; ze leren over het bos en spelen het vogeltrekspel. Zij picknicken in de Klapekster. Voor een drankje schrijven we 1,5 euro op de schoolrekening.
  • Ook 5 en 6 fietsen naar Wortel Kolonie. Zij brengen nog extra mee: een picknickdeken, oorbeschermers, een blinddoek, een neusknijper.

Zorg dat je fiets in orde is en breng je rugzak mee met boterhammen, koek of fruit en voldoende drank. Draag je fluovest, kledij die vuil mag worden en waterdichte stapschoenen. Kijk naar het weerbericht.

Dag van de jeugdbeweging

Morgen 19 oktober is het “dag van de jeugdbeweging”. Wie wil, mag dan in de kleding van zijn/haar jeugdbeweging naar school komen. De jeugddienst van de gemeente trakteert met een appel voor wie in uniform op school is.

Stagiaire

Eline Van den Nieuwenhuyzen doet van maandag 22 tot en met woensdag 24 oktober stage in het klasje van juf Inn.

Theater op school

Dinsdagvoormiddag 23 en donderdagvoormiddag 24 oktober komen juf Julie en Bas een theateractiviteit doen op school voor de kleuters van juffen Annelies, Inge en Nancy.

Schoolreis kleuterschool

Alle kleuters gaan vrijdag 26 oktober op schoolreis naar speeltuin ‘De Kloek’ in Grobbendonk. Ze komen al om 8.30 uur naar school. Kleintjes die nog geen hele dag aankunnen, blijven best thuis, want ophalen is niet mogelijk. De kleuters brengen boterhammen mee in een brooddoos met naam. De juffen zorgen voor drank, koek en een lekker ijsje. ’s Namiddags zijn we tijdig terug op school. Deze schoolreis kost 8,5 euro per kind. Het oudercomité legt 1 euro bij zodat we de kosten voor de ouders kunnen beperken tot 7,5 euro ( via de schoolrekening). We wensen alle kleuters een heel fijne dag toe!

Bib

Donderdag 25/10: 5a en 5b

Zwemmen

De kinderen van 2, 3, 5 en 6 gaan dinsdag 23 oktober zwemmen.

Rapporten en oudercontact

Dinsdag krijgen de leerlingen van de lagere school hun rapport mee naar huis. Vooraf werden de resultaten in de school reeds besproken met juf Marina, de klasleerkrachten en de zorgleerkracht. Woensdag 24 oktober (in sommige klassen ook al op dinsdag 23 oktober) is er gelegenheid tot oudercontact.

Vandaag en maandag zijn er oudercontacten in de kleuterschool.

Wieltjesdag

De kinderen van de lagere school mogen donderdag 25 oktober weer hun “wieltjesmateriaal” zoals steps, in-lineskates, skateboards, …. meebrengen voor op de speelplaats.

Bijscholing

Meesters Dirk en Koen, juffen Ann en Sindy en Sabine en Eva van het middagtoezicht volgen vrijdagvoormiddag 19 oktober vorming rond sociale vaardigheden. Juf Mieke gaat mee naar het bos met het eerste leerjaar en juf Lisse vervangt in 3b.

Spaghettiavond oudercomité

De kinderen krijgen vandaag de flyer mee met info over de supergezellige fakkeltocht en  spaghettiavond van het oudercomité op zaterdag 10 november. Met de omslag kan je inschrijven en het geld voor deelname meegeven. Warm aanbevolen! Uit ervaring kunnen we met de hand op het hart melden dat de spaghetti overheerlijk is!

Stekelbees

Morgen, vrijdag 19 oktober is er geen naschoolse opvang bij Stekelbees.

Website

Kijk op de website van de school voor de klasfoto’s en impressies van de talrijke klasactiviteiten. Klik hiervoor op “Heet van de naald”.

– Nadine maakte nieuwe kleertjes voor de poppenkastpopjes.

– Thema zwart wit bij de oudste kleuters

– Appels en peren plukken juf Inn en juf Ditte

– Derde graad carrousel september

– Allerlei opstart 5A

– Vincent van Gogh 5A

– Verkiezingen leerlingenparlement

– Je vindt een aantal leuke links die het leren en oefenen van je kind thuis kunnen helpen.  Eén van die leuke links is AVI-lezen.nl.  Zeker eens de moeite om uit te testen!

Verloren voorwerpen

Het is weer een hele verzameling! We stallen de verloren voorwerpen uit in de refter vanaf dinsdagnamiddag tot en met donderdagochtend. Kom zeker eens kijken of er spullen van je kind bij liggen.

Bijlage