Wekelijkse nieuwsbrief 22-11-2018

Juf Agnes afwezig

Juf Agnes had een ongeval op school en zal afwezig zijn tot de kerstvakantie. We wensen haar spoedig herstel!  Juf Sarah van Laer vervangt haar in 2a.

Bestellen nieuwjaarsbrieven

Je kind(eren) kregen een strookje mee om nieuwjaarsbrieven te bestellen. Doe dit ten laatste morgen aub.

Handschoenen / wanten

Geef de jongste kleuters geen vingerhandschoentjes, zeker als ze die zelf niet aankrijgen.  Wantjes zijn zoveel gemakkelijker!

 Infoavond sportklassen

Maandag 26 november om 20 uur in de refter geven de leerkrachten van 5 en 6 informatie over de sportklassen aan de ouders. Welkom!

Zwemmen (survival zwemmen)

Dinsdag 27 november gaan de kinderen van het eerste en vierde leerjaar zwemmen. Ze oefenen dan de ‘survival’- of zelfredzaamheidsdoelstellingen in diep water.

Leeruitstap vijfde leerjaar

Het vijfde leerjaar gaat dinsdagnamiddag 27 november naar het begijnhof.  Zij nemen deel aan de activiteit ‘Ik ben archeoloog’; dit kadert in het thema van de prehistorie waar ze rond werken.  Kinderen die thuis gaan eten , moeten om 13 uur terug op school zijn.

 Oudercafé

De ouders van de nieuwe kleuters (september en november) van beide onthaalklasjes zijn hartelijk welkom in het oudercafé op woensdag 28 november

  • van 8.45 tot 9.30 uur bij juf Inn
  • vanaf 11.15 uur bij juf Ditte.

We zorgden voor een filmpje van de kindjes in hun klas en bij een kopje koffie kan je kennismaken met de ouders van de klasgenootjes.

Bib

Donderdag 29/11: 5a

Wieltjesdag

De kinderen van de lagere school mogen donderdag 29 november weer hun “wieltjes-speelgoed” zoals steps, inlineskates, skateboards, …. meebrengen voor op de speelplaats.

Bijscholing

  • Dinsdagvoormiddag volgt juf Lydie een infosessie over de OVSG-toetsen in het zesde.
  • Juffen Marina, Greet Sprangers en Ellen gaan donderdag 29 november naar een vergadering van OVSG over het decreet leerlingenbegeleiding.

Pedagogische studiedag

Alle kinderen hebben op donderdag 6 december een vrije dag. De leerkrachten volgen die dag bijscholing.

Website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be voor foto’s van onze activiteiten.

– Nieuwe kleuters bij juf Ditte – midden november

– Voorlezen bij juf Ditte, juf Inn en juf Greet