Wekelijkse nieuwsbrief 21-2-2019

Zieke juffen in de kleuterschool

Juf Wendy vervangt sinds maandag juf Greet in haar klasje en blijft voorlopig tot aan de krokusvakantie. Juf Inge is ook afwezig tot de krokusvakantie. We blijven zoeken naar vaste vervangingen! We wensen alle zieken veel beterschap en hopen hen snel terug te zien op school.

Keuze drank

Kinderen die willen, mogen na de krokusvakantie hun drankkeuze voor ’s middags wijzigen. We bieden dan geen soep meer aan. Zie bijgaand strookje. Breng het ten laatste volgende woensdag ingevuld terug mee naar school, ook als je je huidige keuze behoudt.

Inschrijven nieuwe kleuters

Woensdag 27 februari is er een onthaaldag in het klasje van juf Inn voor de kleuters die na de krokusvakantie mogen instappen.

Carnaval

Volgende week werken de kleuters rond carnaval. Vrijdag 1 maart is het pannenkoekenfeest voor heel de school. De kleuters mogen ’s morgens al verkleed naar school komen (geen wapens en confetti). Ze brengen geen boterhammen mee want het oudercomité zorgt weer voor lekkere pannenkoeken. Kleuters die ’s middags naar huis gaan, kun je om 12 uur afhalen. De leerlingen van de lagere school hebben in de  voormiddag gewoon les en in de namiddag mogen zij zich ook verkleden om feest te vieren. Studenten van het VTI Spijker zorgen voor leuke activiteiten. Veel plezier allemaal!

Week tegen pesten

Morgen start de Vlaamse week tegen pesten. We starten elke dag met de MOVE tegen pesten. Zo laten we  zien dat we pesten niet OK vinden.

Stagiair

Volgende week doet juf Paulien Broos stage op schoolniveau.

Activiteiten VTI Spijker

Maandagnamiddag komen leerlingen van VTI Spijker activiteiten begeleiden in 4, 5 en 6.

Zwemmen

Dinsdag zwemmen de kinderen van 2, 3, 5 en 6. De kinderen oefenen met kleding. Alle kinderen krijgen een eerste rapportje dat later verder aangevuld wordt. Het is ook kijkzwemmen voor de ouders. Je kan dan de lesmethode en vorderingen van je kind bekijken. 2 en 5 vertrekken op school om 8.50 uur en hebben les van 9.15 tot 10 uur. Het derde en zesde leerjaar vertrekken om 9.35 uur. Hun zwemles is van 10 tot 10.45 uur.

Nascholing

Juf Annelies volgt dinsdag 26/02 nascholing. Juf Elien van Nieuwenhuyzen vervangt haar in haar klasje.

Groepjeslezen

Woensdag 27 februari lezen de kinderen van het derde leerjaar voor de laatste maal in niveaugroepjes. Veel dank aan de leesouders om hen twee keer per week te begeleiden!

Wieltjesdag

Donderdag 28 februari mogen de kinderen van de lagere school hun skateboard, inline skates, steps …. meebrengen voor op de speelplaats.

Poëzie in het vijfde

De leerlingen van het vijfde werkten rond poëzie. Met 4 opgegeven woorden maakten ze zelf gedichten. Enkele voorbeelden:

De hoge glijbaan  (Maja, Noura, Paulien)

In mijn gedachten klimmen wij

in de hoge glijbaan.

Ik dans in de bliksem,

met mijn hoedje op mijn hoofd.

Op het einde van de dag,

klimmen we naar beneden.

En glijden wij van de glijbaan.

Beneden zien wij de bliksem terug.

(Denisa – Siri – Tibe)

Ik was aan het wandelen.

Maar toen stopte ik,

want voor mij was een draad.

Ik volgde de draad.

De draad was een hele lange rechte lijn.

Toen kwam ik terecht op de maan.

Maar daar was een slecht klimaat.

Dus ik gleed van een glijbaan.

En ik kwam terug bij het begin van de draad.

Op de website

– babybezoek bij juf Ditte

– bewegingsomloop eerste leerjaar MOEV

– kerstfeestje in het eerste leerjaar

– overgang kleuter-lagere school: crea-activiteit

– zesde leerjaar naar doe-dag in het VITO

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be

Bijlage

Strookje pannenkoekenfeest voor kinderen met allergie