Wekelijkse nieuwsbrief 14-3-2019

Afwezige juffen

In de kleuterschool gingen juffen, Machteld, Nancy, Inge en Chrisje deze week weer aan het werk! Juf Greet blijft nog afwezig tot 31 maart. Juf Lynn vervangt in haar klasje.

In de lagere school zal juf Agnes nog afwezig zijn tot de paasvakantie. Juf Alicia blijft haar vervangen.

Staking

Heel wat leerkrachten van onze school zullen deelnemen aan de staking van woensdag 20 maart. De normale klasactiviteiten zullen niet kunnen doorgaan. Een brief van het schoolbestuur volgt. Een brief van de vakbondsafgevaardigden vind je als bijlage.

Bednet

We herinneren nog even dat we enthousiast meedoen aan de nationale pyjamadag! Vrijblijvend mogen alle kinderen morgen in pyjama naar school komen om zo onderwijs voor zieke kinderen “Bednet” in de kijker te zetten. Kleed je warm onder je pyjama!

Derde helpt padden overzetten

Dinsdag 19 maart fietsen de kinderen van het derde leerjaar naar de Eindpoel in Merksplas om padden te helpen overzetten. Kom naar school met een fiets die goed in orde is, draag je fluo-vestje, rubberen laarzen en kledij die vuil mag worden. Breng een rugzak mee met boterhammen, drank en koek of fruit. Zorg verder voor warme kledij, een regenjas en handschoenen. Hopelijk zijn er die dag veel padden op trektocht!

Fruitdag

Maandag krijgen alle kinderen lekker fruit van het oudercomité! Dank!

Zesde leerjaar naar VTI Spijker

Maandagochtend 18 maart gaan de leerlingen van het zesde leerjaar naar de Doe-dag in het VTI Spijker. Interessant om de studierichtingen daar beter te leren kennen.

Infoavond zeeklassen

Van 3 tot 5 april gaan de kinderen van 3 en 4 op zeeklassen. Maandag 18 maart om 20 uur is er voor de ouders een infomoment over de zeeklassen in de refter van de school. Welkom allemaal!

Zwemmen

Dinsdag 19 maart gaan de kinderen van 1 en 4 zwemmen. Het is dan survivalzwemmen. De bodem staat dieper en zo kunnen de kinderen de doelstellingen voor zelfredzaamheid in het water oefenen.

Planetenpad

Volgende dinsdagnamiddag wandelt 5b het planetenpad; 5a doet dit op donderdag-namiddag. Wie thuis gaat eten, komt al om 13 uur terug naar school!

Bib

Dinsdagnamiddag 19/03: L4

Leeruitstap 3 en 4

Volgende week vrijdag 22 maart bezoeken het derde en vierde leerjaar Antwerpen. In de voormiddag staat een wandeling op het programma, in de namiddag een oorcollege in het Elisabeth Center. Alle kinderen komen om 8.30 uur al naar school. Ze zijn om 15.45 uur terug. Draag je fluo-vestje, wandelschoenen, warme kledij en een regenjas. Breng mee: een rugzak met picknick, fruit, koek en drank met schroefdop. De kosten voor deze uitstap bedragen 7,20 euro per kind en komen op de schoolrekening.

Sponsortocht

Onze jaarlijkse sponsortocht vindt plaats op donderdag 28 maart. De kinderen van de lagere school wandelen dit jaar voor Ekimanyelo vzw. Deze organisatie bouwde een kleuter-, lagere en secundaire school in Lodja (Congo). Er zijn ook nog 2 plattelandsschooltjes. Maandag krijgen de kinderen in de klas informatie over dit doel. Zie brief en intekenlijst in bijlage.

Op de website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be.

– Nieuwe kleuters bij juf Inn na de krokusvakantie

– Themaloze week bij juf Lynn

– Carnaval

– 5de leerjaar zijn mini-juffen en -meesters voor de kleuters

– Voorlezen 1c

Bijlage

  • Brieven oudercontacten in 3, 4 en 6
  • Brief vakbondsafgevaardigden
  • Schoolrekening 3
  • Flyer “de grote verkeerstest” voor het vijfde leerjaar
  • Brief infoavond zeeklassen voor 3 en 4
  • Brief Oorcollege en stadswandeling voor 3 en 4
  • Brief boerderijklassen voor 1 en 2
  • Inschrijving zwemwedstrijd HOZT