Wekelijkse nieuwsbrief 5-9-2019

Brieven terugbezorgen

Maandag kreeg je kind verschillende brieven mee die we graag snel ingevuld terugkrijgen op school. Ze bevatten belangrijke informatie voor de leerkrachten. Wie de brieven nog niet terugbezorgde: graag ten laatste morgen. Dankjewel!

Algemene ouderavond

We herinneren nog even aan de algemene oudervergadering op dinsdag 10 september om 19 uur voor de kleuterschool en om 20 uur voor de lagere school. We verwachten jullie talrijk want het CLB, oudercomité, directie en leerkrachten geven belangrijke informatie voor dit schooljaar. Welkom!

Klasfoto’s

Donderdag 3 oktober komt de schoolfotograaf individuele en klasfoto’s nemen.

Volgende dinsdagvoormiddag 10 september zwemmen de kinderen van 2, 3 en 6.

De infobrochure zwemmen kan je ook raadplegen op de website. De zwemdata staan op de kalender.

Turnen

Enkele kleuters hebben nog geen turnpantoffels. Wil je deze meegeven in een zakje zodat ze op school kunnen blijven? Graag voorzien van de naam, dit is handig voor de juf.

Feest eerste leerjaar

Het feest van het eerste leerjaar vindt plaats op woensdag 18 september om 18.30 uur. Vandaag krijgen de kinderen een uitnodiging mee.

Rechtzetting

In de klas van juf Inge zitten 21 kleuters, eentje meer dan vermeld op de vorige nieuwsbrief.

Nog een rechtzetting

De nieuwe lagere schoolkinderen krijgen een T-shirt van de school, een fluohesje en een turnzak. De kinderen van het eerste leerjaar kregen al een fluohesje in de kleuterklas en krijgen nu dus enkel een T-shirt en een turnzak. Onze excuses voor het misverstand!

Momenteel is de voorraad fluohesjes op maar deze worden bijbesteld en later bezorgd aan de betreffende kinderen.

Notenallergie Josephine

Begin deze week kreeg je een briefje i.v.m. met een kind met een erge noten- EN visallergie. We begrijpen dat sommige ouders vragen hebben hierover.
Daarom deze warme oproep: stel je vraag via directie@gbshoogstraten.be ten laatste tegen dinsdag 10 september. Juf Marina verzamelt alle vragen en bespreekt ze met de ouders van dit kind. Op de volgende nieuwsbrief krijgen jullie dan antwoorden op al je vragen.

Al een kleine tip: Ei kan wel. Choco met hazelnoten vermijden we.

Vanavond heeft het oudercomité haar eerste vergadering van dit schooljaar om 20.15 uur in de school.

Problemen met ICT

De kalender op de website staat pas sinds dinsdag ingevuld. Onze excuses voor de vertraging.

We wilden de kalender op de website in een nieuw kleedje steken. Alle voorbereidingen waren gemaakt maar de ICT-firma die voor de gemeentescholen werkte, ging failliet.
We werken momenteel samen met de stad om zo snel mogelijk een oplossing te vinden voor onze technische problemen.

We houden je op de hoogte en danken je voor jullie begrip.

De nieuwsbrief vind je op donderdag of vrijdag terug op de website van de school. Kijk elke week bij “Heet van de naald” voor foto’s en commentaar van activiteiten in de verschillende klassen: www.gemeenteschoolhoogstraten.be

Overlijden

Op 3 juli is de vader van juf Griet overleden. We wensen de familie veel sterkte toe.

Familienieuws

Lore (5), Senne (3b) en Lisse (K3D) Joosen kregen er op 30 juli een zusje Janne bij. Iedereen stelt het goed.

• Uitnodiging “Feest eerste leerjaar”
  • Folder van de Opvoedingswinkel
  • Brief Sportoase over schoolzwemmen voor de lagere school
  • Flyer ‘Maand van de sportclub’