Wekelijkse nieuwsbrief 12-9-2019

Groepslezen

Maandag 16 september starten de kinderen van het tweede en het derde leerjaar met het lezen in kleine groepjes. Ze lezen elke maandag- en woensdagmorgen. Alvast bedankt aan alle (groot)ouders die hierbij helpen. We verwachten hen om 8.40 uur.

 

Zwemmen

Dinsdag 17 september zwemmen de kinderen van het eerste, vierde en vijfde leerjaar. TIP: draag op zwem- of turndagen gemakkelijke kleren en schoenen.

 

Bib

Dinsdagnamiddag 17/09: 1a, 4a en 6a

Vrijdagnamiddag 20/09: 1b en 4b

Je kan op onze website steeds de kalender raadplegen met de bibliotheekbezoeken.

 

Sport@school

September is de maand van de sportclub. Kom op woensdag 18 september in de kleren van je sportclub naar school.

 

Feest eerste leerjaar

Woensdag 18 september om 18.30 uur verwachten we de kinderen van het eerste leerjaar met hun ouders, broers en zusjes, die zich inschreven voor het feest. Hier kan je de andere ouders en kinderen wat beter leren kennen. Met de lekkere frikadellen en kriekjes van het oudercomité wordt het een gezellige avond.

 

Op 20 september stappen en trappen we naar school

Naar jaarlijkse gewoonte vindt op vrijdag 20 september tijdens de week van de mobiliteit de STRAPDAG plaats. Op deze autoluwe schooldag komen duizenden kinderen te voet, met de fiets, step of skates naar school. Duurzaam naar school is leuk, gezond, goed voor het milieu en zorgt voor meer veiligheid op de schoolroutes en aan de schoolpoort. Omdat we weten dat zowel ouders als kinderen op deze dag echt veel moeite doen om te voet of met de fiets te komen, willen we tonen dat we die moeite appreciëren. Draag je fluohesje, zo zorg je dat je goed zichtbaar bent in het verkeer!

 

Leeruitstap derde leerjaar

De kinderen van het derde leerjaar fietsen op vrijdag 20 september naar de appelboer in Minderhout. Zorg dat je fiets in orde is!

 

Controlefiches

Je kind krijgt vandaag een fiche mee met de persoonlijke gegevens waarover wij beschikken. Controleer deze gegevens en geef de fiche ten laatste volgende week mee terug naar school ajb.

 

Lentefeest

Het lentefeest voor de leerlingen van het tweede en zesde leerjaar die zedenleer volgen op school gaat door op 7 juni 2020.

 

Verloren voorwerpen

Na het zwemmen van deze week is er een zwembroek blijven liggen. Het gaat om een blauw exemplaar (maat 134/140) met bolletjes, voorzien van de tekst “youth squad” aan de zijkant. Je kan deze ophalen op het secretariaat.

 

Bijlage

  • Controlefiche
  • Flyer gezinsbond Hoogstraten
  • Gratis tijdschrift voor 4, 5 en 6 (abonnement via de school is niet mogelijk)
  • Kleurplaat “Dag van de landbouw”