Wekelijkse nieuwsbrief 26-9-2019

Stagiaires

Juf Chaline Pauwels doet stage in 3b en juf Annelies Kustermans doet stage in 4a.

Juf Daniëlla Vermeiren doet stage bij juf Greet en juf Sharon Kemland en juf Jolien Michielsen doen stage bij juf Ditte.

 

Bib

Dinsdagnamiddag 1 oktober: 2a en 2b

 

Zwemmen

Dinsdag 1 oktober gaan de kinderen van het eerste, vierde en vijfde leerjaar zwemmen.

 

Scholenveldloop

We waren trots dat, ondanks het gure weer, zoveel kinderen van onze school gisteren deelnamen aan de scholenveldloop in de Mosten. Proficiat voor zoveel sportiviteit!

 

Schoolfotograaf

Op donderdag 3 oktober worden er individuele foto’s en klasfoto’s genomen. Kleurrijke kledij zorgt voor mooie foto’s!

 

Denk aan de controlefiches!

Twee weken geleden kreeg elk kind een fiche mee met de persoonlijke gegevens waarover wij beschikken. Controleer de gegevens, pas ze aan indien nodig en geef de fiche ten laatste maandag 30 september terug mee naar school, ook als er geen wijzigingen zijn. Dank je wel.

 

Rechtzetting

De kleuters kregen op schoolreis een ijsje. De kosten hiervoor (1.5 euro) waren we vergeten te vermelden bij de totaalprijs van deze uitstap. Na tussenkomst van het oudercomité bedraagt de prijs voor de 3-jarigen nog 6 euro en voor de 4- en 5- jarigen nog 11.40 euro. Onze excuses voor dit misverstand!

 

Herinnering: morgen leeruitstap 1 en 2

De kinderen van het eerste en tweede leerjaar gaan morgen naar de Zoo in Antwerpen. Wees op tijd en denk aan je rugzak met lunchpakket, tussendoortjes en voldoende water.

 

Veiligheid van de kinderen: wees waakzaam

Bij de politie zijn twee meldingen van kinderen binnengekomen die vertelden dat ze achtervolgd werden door een witte bestelwagen. De politie onderzoekt deze twee meldingen, maar er zijn weinig concrete aanknopingspunten zoals een nummerplaat of een merk van een voertuig.  De feiten worden zeker ernstig genomen. De politie roept op tot extra waakzaamheid bij de Hoogstraatse inwoners, dit wil zeggen dat mensen een melding doen bij de politie wanneer een jongere merkt dat hij/zij wordt gevolgd door een witte bestelwagen en/of ook aangesproken wordt door die bestuurder.  Op dat moment is het belangrijk dat de jongere zich eerst naar een veilige situatie begeeft (aanbellen bij een woning, direct naar huis fietsen, een volwassene op straat aanspreken …) om vervolgens de politie te bellen via het noodnummer 101.  Als de jongere of een getuige de kans ziet om vanuit een veilige situatie een nummerplaat of merk van het voertuig te onthouden, is dat natuurlijk nuttig voor het verder onderzoek. De politie zelf neemt ondertussen de nodige maatregelen, met onder andere een zichtbare aanwezigheid van de patrouilles voor en na schooltijd.

 

 

 

 

Infoavond rond sexting en andere online uitdagingen

Op woensdag 16 oktober is er een infoavond gepland over sexting en andere online uitdagingen, dit vanuit het Huis van het Kind Hoogstraten in samenwerking met o.m. de Opvoedingswinkel, de lokale politie en het JAC. Digitale media spelen een steeds grotere rol in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Kansen en risico’s lijken hierbij hand in hand te gaan. Tijdens deze avond kom je meer te weten over de impact van sexting, zodat je je beter kan beschermen tegen de gevaren van seksuele intimidatie en online agressie. Voor meer informatie kan je de flyer bekijken op onze website.

 

Website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be en klik op “Heet van de naald” voor foto’s van onze activiteiten:

 • Kleuterafzwaaifeest
 • Nellie en Cezar zijn jarig bij juf Greet
 • Nieuwe kleuters bij juf Ditte (september 2019)
 • Poppenkast oudste kleuters
 • 1 en 2 Dipidoe schoolreis
 • Receptie zesde leerjaar
 • Afscheid secretaresse May
 • 1a en 4a samen naar de bibliotheek
 • 4de leerjaar Strapdag
 • Strapdag
 • Back to school
 • Sport@school
 • Tuinman Koen (1a 1c bij meester Koen)

Bijlage

 • Brief medisch onderzoek voor het eerste, vijfde en zesde leerjaar