Wekelijkse nieuwsbrief 3-10-2019

Bib: aangepast uurrooster voor volgende week!

Dinsdag 8/10: 3a, 5 en 6b

Donderdag 10/10: 3b

Het vijfde leerjaar gaat uitzonderlijk op dinsdag naar de bibliotheek omdat ze donderdag op leeruitstap zijn, 3b en 6b hebben gewisseld vanwege de uitstap van de derde graad.

 

Zwemmen

Dinsdag 8 oktober zwemmen 2, 3 en 6.

 

Plaatselijke verlofdag

Woensdag 9 oktober is onze eerste plaatselijke verlofdag. Alle kinderen en leerkrachten hebben dan een vrije dag.

 

Leeruitstap derde graad

Op donderdag 10 oktober trekken 5 en 6 een dagje naar Gent. Tijdens carrousel werkten zij hier reeds rond. Ze zullen daar een korte stadswandeling maken om in de namiddag naar het beroepenhuis te gaan. Ze nemen deel aan de workshops over “print-media”, “transport en logistiek” en “social profit”. De bus vertrekt ’s morgens al om 8.00 uur, dus we verwachten jullie om 7.50 uur op school. Aankomst is voorzien omstreeks 17.45 uur (zonder file). Voorzie de dag zelf aangepaste kledij, fluovest en goede wandelschoenen. Voor ’s middags boterhammen, 2x een tussendoortje en voldoende water (fles met draaidop). We schrijven voor deze uitstap 6.5 euro op de schoolrekening.

 

Week van het bos

Vrijdag 11 oktober gaat het derde leerjaar op uitstap naar het bos. Ze vertrekken om 8.45 uur met de fiets naar Wortel Kolonie en om half vier zijn ze terug op school. Zorg dat je fiets in orde is (banden opgepompt) en kijk ’s morgens zeker even het weerbericht na.

 

Oudercontacten

Op maandag 14 en donderdag 17 oktober zijn er oudercontacten in de kleuterschool. Bezorg de juf zo snel mogelijk het briefje ingevuld terug!

 

Gestreepte kledij

De kleuters van juf Annelies, Inge en Nancy mogen op dinsdag 8 oktober in gestreepte kledij naar school komen.

 

We zijn op zoek naar…

Onze kleuterjuffen kunnen nog joggingbroeken gebruiken (voor de leeftijd van 2,5 tot 5 jaar) om de kinderen om te kleden bij een ongelukje.

Ook deksels van schoendozen zijn welkom.

De voor- en naschoolse opvang is heel blij met dennenappels, bladeren, eikels, kastanjes, wc-rolletjes, smeerkaasdoosjes, flessendoppen, blikjes, wol en glazen potjes om mee te knutselen.

 

Website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be en klik op “heet van de naald” voor foto’s van:

  • Schoolreis kleuters 24.09.2019
  • Derde leerjaar naar de appelboer
  • Feest eerste leerjaar

 

Bijlage

  • Brief inschrijving MOEV voor voetbaltornooi (4 tegen 4) in Merksplas
  • Rappelbrief schoolrekening vorig schooljaar
  • Brief oudercontacten kleuterschool