Wekelijkse nieuwsbrief 17-10-2019

Leerlingenparlement

Vorige week was er verkiezing van afgevaardigden van de lagere school in het leerlingenparlement. Dinsdag werden de verkozenen bekendgemaakt en volgende week is er de eerste kennismakende bijeenkomst.

 

Fruitdag

Maandag 14 oktober stond het fruitteam voor ons klaar om een gezond en lekker tussendoortje te bezorgen. Dank je wel!

 

Dag van de armoede

Vandaag 17 oktober is het internationale dag van verzet tegen armoede. De leerkrachten dragen een wit geknoopt lintje als symbool, de leerlingen van de lagere school een button. Vandaag was er voor de kinderen van de tweede en derde graad een voorstelling rond armoede in de Rabboenizaal. Daardoor wordt het thema bespreekbaar gemaakt, want armoede is overal.

 

Dag van de jeugdbeweging

Morgen 18 oktober is het “dag van de jeugdbeweging”. Wie wil, mag dan in de kleding van zijn/haar jeugdbeweging naar school komen.

 

Stekelbees

Morgen, vrijdag 18 oktober is er geen naschoolse opvang bij Stekelbees.

 

Zwemmen

De kinderen van 2, 3 en 6 gaan dinsdag 22 oktober zwemmen.

 

Nascholing

Dinsdag 22 oktober volgen juf Griet en juf Annelot een nascholing Frans.

 

Inschrijving nieuwe kleuters

Woensdagvoormiddag 23 oktober verwelkomt juf Inn de kleuters die na de herfstvakantie naar school mogen komen.

 

Medisch onderzoek

Op woensdag 23 oktober is er medisch onderzoek voorzien op school voor de leerlingen van het vijfde leerjaar. De kinderen, waarvoor door de ouders toestemming werd gegeven, krijgen een inenting.

 

Wieltjesdag

De kinderen van de lagere school mogen donderdag 24 oktober weer hun “wieltjesmateriaal” zoals steps, inlineskates, skateboards, …. meebrengen voor op de speelplaats.

 

Derde leerjaar naar het bos

Donderdag 24 oktober rijdt het derde leerjaar met de fiets naar Wortel Kolonie. Ze leren over de schapen en ontmoeten de herder, zijn helper en zijn kudde. Meer info in de bijgevoegde brief.

 

Soep in de refter

Vanaf 4 november tot de krokusvakantie kunnen de kinderen soep eten in de refter. Vul bijgaand strookje in en bezorg het ten laatste volgende week woensdag terug.

 

 

Eerste leerjaar naar Kronkeldidoe

Maandagvoormiddag 18 november gaan de kinderen van het eerste sporten in Brecht. Meer info volgt later maar (groot)ouders zijn die willen rijden mogen dit melden aan de klasleerkracht.

 

Grootouderfeest

Op woensdag 20 en donderdag 21 november verwelkomen de kinderen van de lagere school met veel plezier hun grootouders. De brief wordt vandaag meegegeven, je kan bij de klasleerkracht steeds een extra exemplaar bekomen als er een gewijzigde gezinssituatie is.

 

Foto’s nieuwe website stad Hoogstraten

De komende weken kunnen jullie een fotograaf tegenkomen in de buurt van de school. Hij zal ook in de klassen foto’s komen maken. De school controleert de foto’s voor publicatie om na te kijken of er geen kinderen opstaan waarvoor geen toestemming is gegeven door de ouders.

 

Op de website

Kijk op www.gemeenteschoolhoogstraten.be en klik op “Heet van de naald” voor foto’s van onze klasactiviteiten.

– derde graad carroussel september

– een kijkje in het zesde leerjaar

– kleuters zingen in de speelzaal

 

Bijlage

– Brief 3de leerjaar op stap met een kudde schapen

– Strookje drankkeuze ’s middags

– Brief grootouderfeest

– Vliegtips oktober