Wekelijkse nieuwsbrief 13-2-2020

Week tegen Pesten

 

De Vlaamse Week tegen Pesten start morgen. Elke dag zingen en dansen we samen de “STIP-IT-dans”. Zo laten we zien dat we pesten niet OK vinden.

 

Gekke week

Volgende week is het “Gekke week”. Nog even kort het overzicht ter herinnering:

 

  • Maandag 17/2: gekke haren
  • Dinsdag 18/2: gekke schoenen
  • Woensdag 19/2: verkleden naar keuze (KS) en thema regenboog (LS)
  • Donderdag 20/2: binnenstebuiten
  • Vrijdag 21/2: gekke hoofddeksels en in de namiddag verkleden naar keuze (LS)

 

Carnaval

 

Volgende week werken de kleuters rond carnaval. De kleuters mogen op woensdag verkleed naar school komen (geen maskers, wapens en confetti). Op vrijdag is het pannenkoekenfeest voor heel de school. De kinderen brengen geen boterhammen mee want het oudercomité zorgt voor lekkere pannenkoeken. Kleuters die ’s middags naar huis gaan, kan je om 12 uur ophalen. De leerlingen van de lagere school hebben in de voormiddag gewoon les en in de namiddag mogen zij zich ook verkleden om feest te vieren. Studenten van VTI Spijker zorgen voor leuke activiteiten. Veel plezier allemaal!

 

Keuze drank

 

Na de krokusvakantie bieden we geen soep meer aan. Kinderen die willen, mogen hun drankkeuze voor ’s middags wijzigen. Er volgt een aparte mail via het ouderplatform (behalve voor L2 en L3). Vul het strookje in of breng het terug mee, ten laatste woensdag 19 februari, ook als je je huidige keuze behoudt.

 

Nieuwe kleuters

 

We schreven gisteren 3 nieuwe kleuters in die starten na de krokusvakantie. Juf Ditte heet hen van harte welkom in haar klasje!

 

Kleuterzwemmen

 

De oudste kleuters van juffen Annelies en Nancy (°2014) gaan morgen zwemmen. Ze brengen zwemgerief (twee handdoeken en een badpak of strakke zwembroek) mee.

 

Oudercafé

 

De ouders van de nieuwe kleuters (januari en februari) van de klas van juf Inn zijn hartelijk welkom in het oudercafé op woensdag 19 februari. Vanaf 11.15 uur kan je bij een kopje koffie of thee de ouders van de klasgenootjes leren kennen. Daarna kan je samen met je kleuter kijken naar foto’s en filmpjes die in de klas gemaakt werden.

 

Junior Journalist

 

Zondag was het finale van de wedstrijd “Junior Journalist”. Er waren 2 leerlingen van het vijfde leerjaar genomineerd en zij vielen in de prijzen. Sietze won de eerste prijs en Tess de publieksprijs. Proficiat!

 

Tweede naar Megaspelenpaleis

 

De kinderen van het tweede leerjaar gaan maandagvoormiddag 17 februari sporten in Brecht. De bus vertrekt om 8.45 uur dus kom op tijd naar school. Breng een drankje (met schroefdop) en een extra koek mee. De kosten voor deze sportieve voormiddag bedragen 3 euro. Het oudercomité sponsort 1 euro, de rest komt op de schoolrekening.

 

Zwemmen / kledijzwemmen

 

Dinsdag 18 februari zwemmen het eerste, vierde en vijfde leerjaar. De kinderen oefenen de hele les met kleding. Kijk nog even de kledijvereisten na in de infobundel (deze staat ook op de website) of op de nieuwsbrief van vorige week.

 

Bib

Dinsdag 18/2: 3a en 3b

Donderdag 20/2: 5 en 6b

 

L6 naar het VITO

 

De kinderen van het zesde leerjaar verkennen de studierichtingen in het middelbaar onderwijs. Woensdagvoormiddag 19 februari gaan ze naar de “doedag” in het VITO.

 

Wieltjesdag

 

Donderdag 20 februari mogen de kinderen van de lagere school hun skateboard, inline skates, steps, … meebrengen voor op de speelplaats.

 

Leerkrachten afwezig

 

Donderdag 20 en vrijdag 21 februari zijn juf Inge en meester Dirk afwezig. Juf Lore vervangt bij de kleuters en meester Frits vervangt in 1b.

 

Gewijzigde verkeerssituatie

 

Naar aanleiding van de werken aan ’t Gastenhuys vanaf 17 februari, wordt het fiets- en voetpad afgesloten aan de achterkant van het Klein Seminarie.

 

Bijlage

 

  • Herinnering schoolrekening
  • Strookje drankkeuze
  • Strookje pannenkoekenfeest voor kinderen met allergie
  • Brief STIP-IT-actie
  • Brief KIVA februari