Wekelijkse nieuwsbrief 5-3-2020

Fruitdag

Het fruitteam verwent ons maandag weer met een lekkere en gezonde snack. Dankjewel voor deze boost van vitamines!

 

Crea-atelier

De oudste kleuters en de kinderen van het eerste leerjaar hadden gisteren een gezamenlijk creamoment om de overstap naar het eerste leerjaar voor te bereiden. De komende weken doen zij dit nog 4 keer.

 

Kleinste kleuters naar Propop

De kleuters van juffen Inn, Ditte en Greet (°2016) gaan op woensdag 11 maart naar de voorstelling “Ikke” in de Poppenzaal in Turnhout. De oudste kleuters van juf Greet (°2015) blijven in de school. De kosten bedragen 4 euro, het oudercomité betaalt 1 euro dus we rekenen slechts 3 euro aan op de volgende schoolrekening.

 

Inleefspel armoede

Maandag 9 maart doet de derde graad mee aan een inleefspel van het OCMW rond armoede. Meer info volgt via het ouderplatform.

 

Bezoek aan de molen

Op dinsdag 10 maart wandelt het derde leerjaar naar de watermolen van Hoogstraten. Daar krijgen ze uitleg van de molenaar. Ze vertrekken om 11.15 uur op school en zijn op tijd terug.

 

Nascholing

Dinsdag 10 maart volgen juf Griet en Annelot een nascholing Frans. Meester Frits vervangt in 6b.

Op vrijdag 13 maart volgen meesters Dirk en Jan en juf Sindy een vorming over begrijpend luisteren. Juf Tinne vervangt in 1a, juf Nell in 1b en juf Stien in 2b.

 

Zwemmen / kijk- en testzwemmen

Op dinsdag 10 maart zwemmen het tweede, derde en zesde leerjaar. Het is dan kijk- en testzwemmen. Bij het testzwemmen beoordeelt de lesgever alle kinderen.  Diegenen die op de meest belangrijke doelstellingen slagen, mogen deelnemen aan het afzwemmen.

 

Oudercomité

Het oudercomité vergadert donderdag 12 maart om 20.15 uur in de school.

 

Derde leerjaar naar IKO

Op donderdag 12 en 19 maart gaat het derde leerjaar naar het IKO voor een workshop. Dit neemt een halve dag in beslag. Ze brengen een schort, oud hemd of T-shirt mee om hun kledij te beschermen.

 

Pyjamadag

Joepie, je kind mag in pyjama naar school komen… want op vrijdag 13 maart is het pyjamadag van Bednet en plant de school een pyjamafeestje. Elisa (2b) volgt les via Bednet en we steken die dag alle zieke kinderen een hart onder de riem en zetten zo onderwijs voor zieke kinderen in de kijker. Kleed je warm aan onder je pyjama!

 

 

 

Parkeren in Deken Sendenstraat

We vragen nogmaals aandacht om te parkeren op de toegelaten plaatsen, niet voor of op de opritten van de bewoners. Zo blijft de straat veilig voor fietsers en voetgangers. Het oudercomité maakte een duidelijke tekening, bekijk deze zeker nog eens!

 

Ouderplatform

We verzamelen de laatste ontbrekende e-mailadressen van het tweede en derde leerjaar zodat de hele school kan deelnemen aan het ouderplatform.

 

Familienieuws

Severyana (K2C) en Xyliano (K0B) kregen op 24 februari een zusje Forcythia.

Bij Julia (K1C) werd op 28 februari een zusje Milena geboren. Proficiat aan beide gezinnen!

 

Op de website

  • Thema doeken bij juf Greet
  • Tweede leerjaar op bezoek in WZC

 

Bijlage

  • Briefje MOEV netbal (derde graad)
  • Info parkeren in Deken Sendenstraat
  • Schoolrekening 3