Visie van onze school

Elk kind heeft recht op een boeiende, toffe schooltijd!

We willen een basisschool zijn waar kinderen zichzelf kunnen zijn, zich goed voelen en elke dag graag naar school komen. Een mooie school, gezellige klassen, boeiende activiteiten, een goede samenwerking met ouders en vooral de liefdevolle aandacht voor hen zorgen ervoor dat zij zich direct thuis voelen.

Daarbij bieden we de nodige ondersteuning zodat de kinderen zich kunnen ontwikkelen tot kritische en creatieve personen en zo hun plekje vinden in de wereld. We denken aan de totale ontwikkeling van het kind. We reiken daarom een rijk milieu aan, waarin kinderen hun hoofd, hart en handen gebruiken. Deze omgeving willen we zoveel mogelijk koppelen aan de werkelijkheid, die niet opgedeeld is in leergebieden. Werken met thema’s en projecten vinden we daarom belangrijk. Wanneer kinderen hierbij actief op ontdekking gaan, zijn de leerkansen talrijker. We zorgen dat ze voldoende kunnen exploreren en experimenteren, spelend leren, samenwerken,… om zo kennis en vaardigheden te ontwikkelen.

Daarnaast bieden we de nodige zorg, elk kind geven wat het nodig heeft: uitdaging om het boeiend te maken, schouderklopjes om aan te moedigen, doelgerichte steun en hulp bij eventuele problemen.

Dit alles doen we met veel plezier, maar kunnen we niet zonder de steun en hulp van de ouders. Samen ‘school maken’ is veel plezanter en komt ten goede van elk kind.