Wekelijkse nieuwsbrief 19-6-2019

 

Kleuterzwemmen

De oudste kleuters van juf Inge en juf Nancy gaan vrijdag zwemmen. Breng mee: zwemgerief (2 handdoeken en badpak of strakke zwembroek). Het oudercomité neemt de kosten op zich. Veel plezier in het zwembad!

 

Sportdag kleuterschool

Vrijdag is het sportdag voor al de kleuters. Zorg voor sportieve kledij ajb.

 

Schoolreizen lagere school

Alle klassen van de lagere school gaan vrijdag 21 juni op schoolreis. De informatie kregen jullie vorige week al. De kosten voor de schoolreis van 1 en 2 bedragen 6,95 euro ipv. 8 euro (zoals vermeld op de brief). Het oudercomité komt tussen met 1 euro.

 

Bib

De kinderen brengen de ontleende boeken terug.

Dinsdag 25/06: L3 en L4

Lagere school naar de Mosten

Maandag 24 juni gaan de kinderen van de lagere school naar de Mosten. De kinderen van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar rijden met de fiets. Voor het eerste en tweede leerjaar is busvervoer voorzien. Als het weer het toelaat, mogen ze zwemmen. Wat brengen ze mee?

 • fiets die in orde is
 • fluo-vestje
 • boterhammen en drank met schroefdop
 • zwemgerief
 • een rugzak en een plastieken zak met naam: hierin kunnen de kinderen hun getekende kleding bewaren terwijl ze gaan zwemmen.
 • zonnecrème en pet bij warm weer
 • extra drankjes bij warm weer (met schroefdop)

Voor een lekker ijsje tijdens deze uitstap schrijven we 1,5 euro op de schoolrekening. Veel plezier allemaal!

 

Zwemmen / pretbad

Dinsdag 25 juni gaan het eerste en vierde leerjaar zwemmen. Het wordt een leuke laatste les met muziek, spelletjes, glijbaan en attracties.

 

Leeruitstap derde leerjaar

Volgende dinsdag 25 juni fietsen de leerlingen van het derde leerjaar nog eens naar Wortel Kolonie. Jullie kregen hierover al meer informatie. Denk zeker aan je fiets die goed in orde is, je fluovestje, je rugzak, …. We schrijven 3 euro op de schoolrekening voor deze uitstap.

 

Uitzwaaifeest oudste kleuters en receptie zesde leerjaar

– Dinsdag 25 juni om 20 uur nemen de leerlingen van het zesde leerjaar samen met hun ouders afscheid van onze school tijdens een receptie, aangeboden door het oudercomité. Veel succes bij jullie verdere studies!

– Vooraf, om 18 uur, vieren de oudste kleuters hun uitzwaaifeest, samen met hun ouders! Veel succes in het eerste leerjaar!

 

1 en 2 naar schoolvoorstelling

Woensdag 26 juni gaan de kinderen van het eerste en tweede leerjaar in de kapel van het Seminarie naar een schoolvoorstelling van de Academie voor Muziek en Woord. 

 

Pennenzakkenrock

De leerlingen van 5 en 6 gaan donderdag 27 juni naar de Pennenzakkenrock bij het Zilvermeer in Mol. Alle informatie vind je op de brief in bijlage.

 

Wieltjesdag

Donderdag 27 juni is het de laatste wieltjesdag van dit schooljaar voor de kinderen van de lagere school.

 

Laatste schooldag

Vrijdag 28 juni is de laatste schooldag. De laatste bel gaat om 11 uur en dan is het grote vakantie! Tussen 11 en 12 uur is er, indien nodig, nog gelegenheid tot oudercontact in de lagere school en er is opvang voor de kinderen tot 12 uur.

 

Schoolrekening

Volgende week krijg je de laatste rekening van dit schooljaar. Betaal je rekening op tijd alsjeblieft. Zo kunnen we het schooljaar ook financieel afsluiten. Dankjewel!

 

Data volgend schooljaar

Back to school:

 • woensdag 28 augustus van 18 tot 19 uur: alle kleuters en lagere schoolkinderen mogen komen kijken naar hun nieuwe klas en kennismaken met hun nieuwe leerkracht. Voor de broers en zusjes is er dan ook gelegenheid tot inschrijven.

Plaatselijke verlofdagen:

 • Woensdag 09/10/2019
 • woensdag 05/02/2020
 • Donderdag 11/06/2020

Pedagogische studiedagen:

 • Woensdag 25/09/2019
 • Vrijdag 06/12/2019

 

Verloren voorwerpen

We stallen de verloren voorwerpen uit in de refter vanaf woensdag 27 juni. Kom zeker eens kijken of er iets van je kind(eren) bijligt. Het is een hele verzameling. Wat niet afgehaald wordt, gaat naar een goed doel.

 

Oude boekentassen

Het schooljaar zit er bijna op, de boekentassen kunnen opgeborgen worden. Wij denken al aan volgend schooljaar en willen een warme oproep doen om oude boekentassen die je kind niet meer gebruikt, te doneren aan De Toevlucht. Een afdeling van de Toevlucht zorgt maandelijks voor voedselbedeling en kleding in Hoogstraten voor mensen die daarvoor in aanmerking komen. Je mag de boekentassen volgende week deponeren in de refter. Let wel, enkel bruikbare en propere boekentassen. Bedankt!

 

Bijlage

Brief Pennenzakkenrock voor 5 en 6